”The Little Prince – a Personal Journey” este un curs internațional de formare de 7 zile în care lucrătorii de tineret vor reflecta asupra dezvoltării lor personale și  profesionale și vor lucra cu metode și procese specifice în vederea atingerii  potențialului lor maxim și a unei mai bune înțelegeri a sistemului lor de valori. Procesele sunt construite în jurul simbolurilor și metaforelor din Micul Prinț și promovează valorile cuprinse de această carte. Cursul folosește metodologia învățării experiențiale și va oferi participanților instrumente pe care le pot integra în viața lor personală și profesională. Participanții vor avea șansa de a experimenta propiul lor mod de a face lucruri și de a explora modalități alternative pentru a funcționa într-un mod satisfăcător. Vor putea astfel să decidă asupra diferitelor comportamente pe care le pot vedea în timpului cursului.

La sfârșitul cursului participanții vor avea o mai bună înțelegere a propiului sistem de valori, conceptelor și mecanismelor care le ghidează acțiunile, își vor dezvolta creativitatea și curiozitatea și vor exersa procesul de ”îmblânzire” într-un mediu sigur și securizant.

  • Evaluarea competențelor și calităților personale și a propiului sistem de valori.
  • Analizarea obiectivelor în viață și setarea acestora în vederea realizării și maximizării potențialului personal.
  • Dezvoltarea de competențe în vederea recunoașterii punctelor forte și punctelor slabe ale tinerilor, și deschiderea înspre vulnerabilitatea acestora și dezvoltarea lor personală.

Grupul țintă: lucrători de tineret, formatori, facilitatori care lucrează cu tineri din comunități dezavantajate. Este recomandat ca un participant din fiecare țără să aibă competențe artistice ce vor putea fi folosite în ultima parte a trainingului în cadrul sesiunilor de terapie prin artă.

Detaliile organizatorice ale cursului vor fi anunțate în luna aprilie.

Close Menu
ro_RORO
en_USEN ro_RORO