Trainingul internațional Unfold your adventure este un curs desfășurat în două etape, prima dintre acestea având loc în Georgia, iar cea de-a doua în România, în vara 2019 (data exactă va fi anunțată ulterior). Cursul este dedicat lucrătorilor de tineret și are ca scop principal promovarea metodologiei outdoor în lucrul cu tinerii și copiii din diferite contexte. 36 de participanți din 8 țări europene vor participa la această mobilitate.

  • Conferirea grupului țintă a unor metode utile în structurarea și implementarea experiențelor de învățare în educația outdoor.
  • Facilitarea schimbului de experiențe, concepte și metode privind educația outdoor și educația experiențială.
  • Dezvoltarea conștientizării interculturale prin oferirea unui spațiu structurat de împărtășire, experimentare și abordare a învățării interculturale.
  • Dezvoltarea abilităților de muncă în echipă, leadership, comunicare și rezolvare a conflictelor în rândul participanților.
  • Setarea bazelor unor cooperări viitoare în cadrul programului Erasmus+.

Grup țintă: lucrători de tineret, traineri, profesori, facilitatori implicați direct în lucrul cu tinerii și care doresc să aplice metodologia outdoor în  activitățile desfășurate.

Descriere proiectului

Lipsa activităților în aer liber, sedentarismul și abordările nesănătoase ale stilului de viață sunt provocări cu care tinerii se confruntă în societatea contemporană. Acest proiect vine ca un răspuns la aceste provocări și încearcă să aducă soluții pe care lucrătorii de tineret le pot implementa în comunitățile lor în vederea creșterii gradului de implicare și a abordării unor stiluri de viață sănătoasă.

La sfârșitul acestui proiect, participanții vor avea o înțelegere mai aprofundată asupra principiilor educației outdoor/educației experiențiale și asupra  plicabilității acesteia în munca din comunitățile lor locale.

Etapa din Georgia a proiectului se va desfășura în Parcul Național Algeti și va cuprinde drumeții, tehnici de supraviețuire și de siguranță în natură, sesiuni despre nutriție etc.

Etapa din România se va axa pe educația prin aventură și aplicabilitatea acesteia în munca cu tinerii (instrumente utile în procesul de învățare, tehnici de facilitare, precum și aplicații practice ale cunoștințelor și competențelor dobândite etc.)

Close Menu
ro_RORO
en_USEN ro_RORO