BE MORE - curs adolescenți

”BE MORE – curs pentru adolescenți” este un proiect al Asociației 100% Playground, susținut prin programul StartONG, finanțat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Scopul proiectului este acela de a facilita procesul de dezvoltare personala a tinerilor aflați în etapa de lansare in viața independentă, prin metode de invățare non-formală și prin joc.

Objectives

– Dezvoltarea abilităților de viață pentru tinerii liceeni implicați în proiect și dezvoltarea pregătirii acestora pentru a face față provocărilor de zi cu zi, inclusiv o mai bună integrare pe piața muncii.

– Promovarea implicarii active a tinerilor in problemele comunitatii.

– Promovarea activităților de tip non-formal, a oportunităților de dezvoltare și de voluntariat existente  

 Reducerea decalajului de oportunități de dezvoltare existente în zonă comparativ cu mediul urban dezvoltat. 

Proiectul constă în organizarea unui curs de 6 ședințe pentru un grup de 16 tineri liceeni din Liceul Mircea Eliade din Întorsura Buzăului. Cursul este structurat pe metodologia învățării non-formale, a educației outdoor și a managementului de proiect. 

De ce ai participa la curs?

  • Pentru a învăța să relaționezi cu mai multă încredere și empatie și a învăța să-ți recunoști sentimentele și nevoile.
  • Pentru a învăța cum să transformi o idee într-un proiect de succes și a răspunde astfel nevoilor din comunitatea ta.
  • Pentru a dezvolta o relație mai armonioasă cu natura și cu propiile frici și a le transforma în aliați de nădejde.

Participarea la curs este gratuită, iar elevii vor primi o finanțare în vederea implementării ideilor dezvoltate în cadrul cursului. Două idei vor fi astfel dezvoltate și implementate în Liceul Mircea Eliade.

Proiectul este susținut prin programul StartONG. Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

 

Leave a Reply

Close Menu
en_USEN
ro_RORO en_USEN